25.03.2024

Dé tuintrends van 2024

Dit persbericht heeft: 5 Fotos

Korte tekst (288 Tekens)Platte tekst download

Onze tuinen mogen avontuurlijker en ongedwongener worden, met de focus op duurzaamheid en minder waterverbruik. De trends laten zien dat strakke lijnen en kunststof tuinmeubilair uit zijn. We zien veel groen en nog meer kleur. Ontdek hieronder de vijf tuintrends van GARDENA van dit jaar.

Persbericht (3212 Tekens)Platte tekst download

Op ontdekkingstocht in je eigen tuin

Onze tuinen mogen avontuurlijker en ongedwongener worden, met de focus op duurzaamheid en minder waterverbruik. De trends laten zien dat strakke lijnen en kunststof tuinmeubilair uit zijn. We zien veel groen en nog meer kleur. Ontdek hieronder de vijf tuintrends van GARDENA van dit jaar.


De avontuurlijke tuin

Naast het vaste terras komen er meer ontdekkingsplekken in de tuin: hier en daar een insprong en geborgen hoekjes met natuurlijk ogend tuinmeubilair. Er is altijd wel een plek om te genieten van het groen, bij een watertje of rond de vuurschaal, met de blote voeten in het gras. Weg van het grote, afgelijnde terras met de buitenkeuken. Hangplekken in plaats van grootste buitensalons, lage zetels in plaats van hoog barmeubilair. Kamperen in eigen tuin, inclusief buiten slapen.


De klimaatbestendige tuin

Elke druppel telt, ook in de tuin. Wip tegels eruit en vervang ze door waterdoorlatende materialen (kiezeltjes of gras). Creëer schaduwplekken en vang water op in een ton, poel, vijvertje of wadi. Een wadi is een glooiing of verdieping die het regenwater bergt en langzaam de grond laat intrekken, als kostbaar waterreservoir voor je tuin. Plant inheemse planten en gebruik de slimme bewateringsoplossingen van GARDENA. Er is een Micro-Dip-System voor elke wens en eis, zelfs voor je balkon, waarmee je tot 70% water bespaart.


De natuurlijke tuin

De tuin mag best een speels en wild uiterlijk hebben: golvende, organische en natuurlijke vormen, grote, ronde bladplanten en stoer, houten tuinmeubilair. Weg met strakke vormen en sterke lijnen. Is het klimrek aan vervanging toe? Denk eens aan een boomstam! Leg zwerfkeien neer en snoei niet te secuur. Plaats storm- en wandellampen. Verlichting die, net als het meubilair, makkelijk verplaatsbaar is. Zo valt er altijd wat nieuws te ontdekken.


De eetbare siertuin

Bloementuinen worden dynamischer door het gebruik van natuurlijke en inheemse bloemen. En geef je tuin kleur! Plant van alles door elkaar om een warm en vrolijk geheel te maken. Creëer je eigen voedselbos; een mengeling van een siertuin met een moes- of fruittuin. Dat is dus voedsel kweken zonder afgelijnde moestuin. Over avontuurlijk gesproken! En dat doe je natuurlijk biologisch. Zo is je siertuin tegelijkertijd eetbaar.


De binnentuin

Heb je niet de beschikking tot een tuin, haal dan de tuin naar binnen. Maak een kruidentuin in je keuken en haal veel grote groene bladplanten in huis. Hang planten langs de muur en zorg voor verlichting met lantaarns, lampionnen of lichtsnoeren (op zonne-energie). Maak het extra speciaal door je eigen rariteitenkabinet te verzamelen. Of creëer een ‘Casa Mexicana’ met aardewerken potten, vetplantjes, cactussen en mozaïeken tafeltjes.


Laurence Machiels, tuinexpert: ’’Onze tuinen evolueren naar een avontuurlijker en meer ontspannen karakter, zowel in termen van beplanting als design. Met de focus op duurzaamheid maken we gebruik van natuurlijke materialen en passen we organische vormen toe. We evolueren naar minder verharding en meer inheemse planten. We hechten veel waarde aan water, een kostbaar goed, en streven naar verantwoord waterverbruik en -opvang.”

Over Gardena
Al meer dan 50 jaar voorziet GARDENA in alles wat gepassioneerde tuiniers nodig hebben. Het brede assortiment producten biedt innovatieve oplossingen en systemen voor besproeiing, gazononderhoud, boom- en struikverzorging en grondbewerking. Vandaag de dag is GARDENA een toonaangevende Europese leverancier van hoogwaardig tuingereedschap en wordt het in meer dan 100 landen wereldwijd gedistribueerd. GARDENA is een merk van de Husqvarna Group. Meer informatie op gardena.com.
Alle inhoud van dit persbericht ontvangen als .zip: download Directe download folder_open In Lightbox opslaan

photo_camera Fotos (5)

GARDENA Avontuurlijke Tuin
1 500 x 1 109 photo_camera
GARDENA Klimaatbestendige Tuin
1 500 x 1 018 photo_camera
GARDENA Natuurlijke Tuin
1 500 x 1 124 photo_camera
GARDENA Eetbare Tuin
1 500 x 1 000 photo_camera
GARDENA Binnentuin
1 500 x 1 000 photo_camera

Contact

8 GARDENA (BE-nlfr)
Bright8
PR agency
gardena@b8.nl